La vinculació del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat amb l’advocació mariana de Montserrat és molt gran. En primer lloc, perquè el santuari i l’abadia benedictina es troben al nostre territori. També, perquè és la patrona de la diòcesi des del 2005, a més de ser-ho de tota Catalunya. Per altra part, dues parròquies, una a Sant Boi de Llobregat i una altra a Viladecans, tenen a la Mare de Déu de Montserrat com a titular, y una altra església, a Castelldefels, també.

A la Catedral, un nou penó per a la Confraria

Per ser la patrona diocesana, el bisbe Agustí va presidir l’eucaristia de les 20h del 27 d’abril a la catedral de Sant Llorenç. En aquest context, també va haver-hi un motiu afegit de celebració: l’estrena i benedicció d’un penó per a la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, enguany que se celebren els 800 anys d’aquesta agrupació.

La idea va sorgir a l’equip de la romeria i confraria de la catedral parròquia de Sant Llorenç . El disseny el va realitzar en Joaquim Sedó, amb l’ajuda per al bastiment d’en Josep Teruel, campaner d’Esparreguera. Per a confeccionar-lo, s’hi van oferir un grup de feligreses amb pràctica en brodats i patchwork. Són la Joaquima i la Teresa Ollé, la Carme Grané, la Carme Alert i la Carme Sanahuja que han fet ofrena generosa del material i del seu treball per al culte de la Mare de Déu de Montserrat a l’altar de la Parròquia.

A Sant Boi de Llobregat, amb un concert

La Parròquia Mare de Déu de Montserrat no té culte cada dia, però enguany, el dijous 27 d’abril, encara que no hi ha prevista l’eucaristia, es va celebrar una missa concelebrada per poder fer festa el dia de la patrona. Abans de l’acte religiós, la coral local Veus de Dona va oferir un petit concert i al final de la missa, es va compartir l’ambient festiu amb un pica pica.

.

.

.

A Viladecans, la celebració en diumenge
Com que enguany el 27 d’abril s’esqueia en dijous, la Parròquia Mare de Déu de Montserrat de Viladecans, va decidir celebrar la titular a nivell de la comunitat parroquial en el marc de l’eucaristia dominical del dia 30. Els acompanyà el bisbe Agustí Cortés i es van fer presents el conjunt de confrares de la Montserratina que engrandeixen la comunitat.

Es va realitzar una ofrena floral i d’espècies, amb un toc de color a la celebració, que va acabar amb una pregària molt emotiva oferta pels confrares.

L’església de Vistalegre, amb processó

En aquest barri de Castelldefels hi ha una església amb una comunitat cristiana molt viva, que va celebrar la festa de la seva titular el dissabte 29 d’abril: Després de la missa solemne hi va haver una processó pels carrers de la barriada i en tornar al temple, es va realitzar una ofrena floral i els nens i nenes de la primera comunió van recitar alguns poemes dedicats a la Moreneta.

Et recomanem