El passat 18 de juny a la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç, de Sant Feliu de Llobregat, es va viure una festa compartida, plena d’alegries i emocions. Els protagonistes, Manuel S.C. Rodríguez i Josep Sellarés; els participants, centenars de persones de parròquies especialment vinculades a ells dos, però també d’altres llocs, família, preveres i diaques…. Amb l’acompanyament musical, format per la coral del seminari, l’organista de Vilafranca I el conjunt instrumental de la Geltrú. Tot ben preparat a priori, i al mateix temps, amb la llibertat de l’Esperit Sant en acció.

L’ordenació és una celebració extensa amb molts moments especials, des d’aquells més importants del sagrament de l’orde, com ara la imposició de les mans per part del bisbe i dels preveres o la pregària consecratòria, i aquells més impactants visualment, com el cant de les lletanies als sants, mentre els futurs sacerdots estan estesos a terra.

En aquesta celebració, dos moments van colpir especialment els presents, per la seva intensitat emocional. El primer, l’abraçada de pau del bisbe i la resta dels preveres. És expressió de benvinguda a l’orde sacerdotal, però també d’estima, de germanor, de joia… Que en són de boniques, les abraçades! Són sanadores i reconfortants, algunes semblen eternes, perquè duren mentre s’estrenyen els cossos i els braços. I quins somriures, quines mirades d’entesa…!  Difícil expressar en paraules tot el contingut d’aquells moments.

A continuació, revestits amb l’estola sacerdotal i la casulla, els dos nous sacerdots van seure al presbiteri, al costat del bisbe Agustí i els altres preveres i… un esclat d’aplaudiments va sorgir i… durava; tothom aplaudia tan fort com podia, com per expressar la joia desbordant del moment, mentre al Manolo i al Josep, se’ls veia emocionats i… qui sap què passava pel seu cor en aquells instants!

Podeu tornar a veure la celebració al nostre canal YouTube.

Donem gràcies a Déu per aquests nous sacerdots i encomanem-los a la nostra pregària, a l’inici del seu servei com a vicaris de les dues parròquies de Vilafranca (Mn. Manolo) i de Sant Vicenç Màrtir, de Sant Vicenç dels Horts (Mn. Josep).

Et recomanem