Esparreguera és en aquest 2022 la Capital Europea de les Passions. Aquesta capitalitat coincidirà amb el 40è aniversari de la fundació de l’associació Europassion, que reuneix més de 80 Passions de 16 països de tota Europa, i es farà especialment visible el proper cap de setmana, del 4 al 6 de març, quan es realitzarà una trobada que omplirà el municipi d’activitats culturals i, alhora, acollirà centenars de col·laboradors de les diferents Passions europees.

L’Europassion és una associació que va néixer fa 40 anys a Esparreguera, on tres Passions catalanes, les d’Ulldecona, Olesa de Montserrat i Esparreguera, juntament amb tres Passions franceses, les de Loudéac, Nancy i Masevaux, van posar la primera pedra en la fundació d’aquesta nova associació. El seu objectiu principal «és la proclamació del missatge de Crist a través de la representació de la Passió. Amb les nostres representacions de la Passió, volem assenyalar les arrels cristianes d’Europa i treballar junts per a una Europa cristiana. Volem transmetre sobretot el missatge central cristià: “estimeu-vos els uns als altres”. Per mitjà de les relacions d’amistat, volem donar exemple i contribuir també una mica a l’enteniment entre les persones i els pobles i, per tant, també a la pau.».

L’acte central de la Trobada i Assemblea de l’EURO Esparreguera 2022 tindrà lloc dissabte 5 de març a la tarda-vespre, amb la primera representació de la temporada de Passió, que aquest any estrena una nova versió, amb millores tècniques i duració reduïda, que conviurà amb la versió clàssica. L’endemà diumenge, a les 10h a la Parròquia de Santa Eulàlia, tindrà lloc l’eucaristia, presidida pel bisbe Agustí Cortés.


Viure la quaresma amb Passió

A la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat comptem amb dues de les representacions de la Passió més emblemàtiques de Catalunya: la d’Esparreguera i la d’Olesa de Montserrat. Aquesta obra teatral ens transporta a l’època de Jesús, per viure alguns episodis de la seva vida, centrant-se en la seva passió, mort i resurrecció, i a més de gaudir d’un espectacle cultural, ens pot ajudar a penetrar en els misteris més importants de la fe cristiana.

El diumenge dia 20 de març tindrà lloc la primera representació de La Passió a Olesa de Montserrat. En aquest cas, enguany s’ha optat per renovar la dramatúrgia de l’espectacle per a fer-lo més humà i proper. La resta de representacions tindran lloc els dies 26 de març, 3, 9, 15 i 24 d’abril, i 1 de maig. Les entrades ja es poden aconseguir a través de la pàgina web o bé es poden reservar trucant al 937 781 009 o al correu info@lapassio.cat.

Per la seva banda, Esparreguera, seu de la 40a Trobada d’Europassion, també presenta enguany una nova versió àgil i dinàmica, de duració reduïda, que conviviu amb la tradicional, més llarga, que es representa en sessions de matí i tarda. Per consultar horaris i adquirir entrades podeu entrar al web de la Passió d’Esparreguera.

Et recomenem