Aquest és l’enunciat amb el qual Catalonia Sacra convida a visitar el patrimoni cultural de l’Església durant les vacances: catedrals, monestirs, santuaris, ermites… 

Amb la parada estiuenca i amb la voluntat d’anar recuperant el màxim possible la normalitat en el context de pandèmia, Catalonia Sacra proposa a la ciutadania gaudir de les vacances tot coneixent catedrals, monestirs, santuaris, ermites… presents arreu de Catalunya i plenes de valors artístics, històrics, espirituals i sentimentals.

La voluntat de la campanya és suggerir a les persones que estan de vacances, o tenen més temps lliure, que incloguin una visita al patrimoni cultural religiós dins la planificació dels seus dies de festa i oci. Perquè l’estiu convida a prendre’s la vida amb més calma, i la visita a una església és una experiència de tranquil·litat, bellesa, reflexió i pausa.

Al llarg de l’estiu i des dels diferents canals de comunicació de Catalonia Sacra (web, xarxes, butlletins digitals) es faran suggeriments de visita a esglésies de naturalesa i estils molt diferents, des de les grans catedrals fins a les petites ermites de muntanya, totes elles testimonis de l’arrelament del cristianisme al territori. Art medieval, barroc o modern que es pot trobar en tot tipus d’entorn humà i natural i que ens parla de l’evolució de la sensibilitat espiritual i de les capacitats tècniques i estètiques dels nostres avant-passats. Més enllà dels equipaments més coneguts i amb més visitants, Catalunya disposa de moltes altres joies de primer nivell que no són massa conegudes i visitades; la campanya «L’estiu és diví» vol ajudar a conèixer-los.