Avui s’ha signat a la seu de la Conferència Episcopal Española una Declaració interreligiosa sobre la dignitat de la vida humana, que serà presentada als tres poders de l’Estat español: el legislatiu, l’Executiu i el Judicial.

El document, breu, està signat per representants de la religió islàmica, de l’església ortodoxa, de l’església reformada episcopal, de l’església evangèlica i de l’església catòlica, i acaba amb la següent petició:

Com a representants que pertanyem a confessions religioses diverses però units en la defensa de la vida, de la dignitat humana i dels drets humans -especialment dels més vulnerables-, preguem als nostres fidels, a la societat en general i a la comunitat política, que reflexionin un cop més i assumeixin el compromís de cooperar i treballar junts perquè tota vida humana sigui protegida i custodiada com un do de Déu, dotat de la més alta dignitat.

Aquest acte s’emmarca en el context de la recent Jornada Internacional de la Fraternitat Humana, celebrada el passat 4 de febrer. Aquesta data commemora la signatura per part del papa Francesc i el Gran Iman Al-Tayyeb del document sobre la Fraternitat Humana per la Pau mundial i la Convivència comuna, l’any 2019. L’ONU va establir que aquest dia fos la Jornada Internacional de la Fraternitat Humana.


El bisbe Agustí Cortés, coordinador de l’àmbit pastoral de Família i Vida a la Tarraconense, ha estat entrevistat a Ràdio Estel en relació al valor i la defensa de la vida i les recents notícies d’actualitat sobre el tema, com ara l’aval del Tribunal Constitucional a la llei de l’avortament i la reforma en curs parlamentari de la mateixa. Podeu escoltar l’entrevista realitzada pel periodista Ignasi Miranda al programa Sense Distància del dilluns 13-2-2023 (a partir del minut 16’45”)

Et recomanem