Aquest any 2023, els seminaristes de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat, han assistit, del 5 al 7 de setembre a les convivències d’inici de curs que han tingut lloc a Tartera (La Cerdanya).

Tal com ens explica el nostre seminarista Juan Eusebio Brea, “un nou curs comporta com és lògic l’alegria de nous reptes que desitgem compartir a la nostra vida com a seminaristes”. En Juan Eusebio ressalta l’expressió “vida de seminarista”, perquè entre d’altres activitats, el més interessant, des del seu punt de vista, van ser les xerrades participatives que van tenir amb el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Mn. Salvador Bacardit. S’hi abordaren des d’aspectes pràctics de la vida interna del seminari, fins a d’altres molt interessants i d’actualitat, com ho és el problema de la manca de vocacions, del qual aquest any se n’han fet ressò diversos mitjans de comunicació. Segons el seminarista Juan Eusebio “és un problema que recau tant en el desconeixement de ‘què és un seminarista o què és el que fem’, o fins i tot, des de la idea de la manca d’acolliment de les famílies com a opció de vida per als fills pel fet senzill de l’error o el desconeixement absolut”.

Davant d’aquesta realitat, els seminaristes de les diòcesis de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat presenten diverses idees per millorar aquesta situació, que van des de presentar una millor imatge del seminari i el sacerdoci a la pastoral de joves, fins a la realització d’activitats dirigides a promoure el seminari. D’altra banda, es va plantejar la incorporació dels seminaristes a les delegacions de pastoral vocacional, i fins i tot que hi hagi una acció conjunta entre les delegacions de mitjans de comunicació i de pastoral vocacional amb aquesta finalitat.

Entre les diverses activitats que es van desenvolupar durant les convivències, cal destacar una excursió que van fer tots els seminaristes per les muntanyes de La Cerdanya, i també, el recés que va impartir el director espiritual dels seminaristes, Mn. Pere Montagut. El contingut del recés es va basar en reflexions sobre els textos de la Mare Elvira Petrozzi, fundadora del Cenacle, morta recentment.

Et recomanem