Durant la Setmana de Pregària per a la Unitat dels Cristians del 2023, en diferents municipis del bisbat de Sant Feliu s’han realitzat diversos actes.

El primer acte va tenir lloc el dimecres 18 de gener a la parròquia de Sant Joan Baptista de Viladecans, a l’estil de Taizé, organitzada conjuntament per l’Església Evangèlica de Viladecans i la parròquia de Sant Joan de Viladecans.

El dissabte 21, a l’església de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès va tenir lloc la pregària ecumènica organitzada pel Grup de Diàleg i Consell Ecumènic amb la col·laboració de les Parròquies de Vilafranca i la delegació diocesana. Gairebé una trentena de persones van participar en la pregària posant èmfasi en els oprimits i acompanyats amb música de Taizé, gràcies al músic Joan Montserrat. També, el jove Dani Vives va fer un testimoni sobre la trobada europea de Taizé, a Rostock.

Finalment, el dilluns 23, a les 18h, va tenir lloc una taula rodona a la rectoria de la parròquia de Sant Llorenç de Sant Feliu amb diversos membres d’esglésies cristianes. Una hora més tard, a les 19h, va tenir lloc a la catedral la pregària ecumènica participada pel bisbe Agustí Cortés, la pastora Marta López Ballalta, de l’Església Evangèlica de Barcelona-Centre, el pastor emèrit Miquel García, de la Primera Església Evangèlica de Sant Feliu de Llobregat, el pare José Santos, prevere de l’Església Ortodoxa-Patriarcat de Sèrbia, el Sr. Lluís Brull, evangèlic, director del programa de ràdio Sant Vicenç “Encuentros” i coordinador del grup bíblic ecumènic de la parròquia de Sant Pere de Gavà, i un representant de l’Església Ortodoxa-Patriarcat de Romania. El comentari bíblic el va fer la pastora Marta López. També va comptar amb el testimoni de Sira Sadurní, de Vilafranca del Penedès, que va participar en la trobada europea de Taizé a Rostock, donant un testimoni molt vivencial sobre la trobada des d’un punt de vista ecumènic, de germanor i de fe conjunta dels cristians. La pregària va estar acompanyada musicalment amb el Grup de Taizé de Vilafranca i la Coral Masquefa.

En cadascuna de les pregàries van ser-hi presents dos símbols, el ciri pasqual, en record del Baptisme, i la Bíblia, en record de la Paraula de Déu comuns a tots els cristians.

Et recomanem