“Que l’esperança us ompli d’alegria” (Rm 12,12), és el lema de la 70a Jornada General de l’Acció Catòlica Obrera (ACO) que se celebrarà el proper 12 d’octubre al col·legi Salesians Rocafort, de Barcelona. Enguany, amb motiu del 70 aniversari de la fundació del moviment de Pastoral Obrera, la Jornada pren un format diferent amb la ponència de la benedictina Teresa Forcades i l’Eucaristia al matí, i uns espais celebratius i de memòria a la tarda.

“El lema que hem triat per aquest curs són unes paraules que sant Pau dirigeix a la comunitat cristiana de Roma. Tot el capítol 12 de la carta als romans és una invitació a viure una nova vida en Jesucrist, que creiem que és ben actual i motivadora per a la nostra vida militant de treballadores i treballadors cristians avui”, explica el consiliari general, Pepe Rodado. El lema emana del XII Consell que es va celebrar del 18 al 20 de novembre passats amb els eixos de Comunitat, Espiritualitat i Missió, per als tres propers cursos.

La Jornada General s’iniciarà amb la pregària, la presentació del Pla de curs i la ponència a càrrec de Teresa Forcades. Tot seguit hi haurà l’Eucaristia, la lectura del manifest “Viure des de i amb Jesús, per transformar el món amb esperança” i el dinar de germanor. A la tarda hi haurà una taula rodona que serà un Espai de memòria amb la participació de militants de vàries generacions que posaran de relleu què ha significat el moviment ACO en les seves vides. També es projectarà un vídeo del 70 aniversari i hi haurà actuacions musicals de Llar de Folk i Dum i unes danses festives finals.

La Jornada General és un moment festiu i formatiu obert a tots els militants, amics i simpatitzants del moviment d’acció catòlica especialitzada en l’evangelització del món obrer i les classes populars. La imatge de la Jornada i del curs és obra de la militant Glòria Serra i el logotip del 70è aniversari, del militant David González.

Et recomenem