Missatge del papa Francesc per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
Avui, en la memòria litúrgica de Sant Francesc de Sales, bisbe i doctor de l’Església, fundador de l’Ordre de la Visitació i patró de la premsa catòlica, s’ha fet públic, com tots els anys, el tradicional Missatge de el Sant Pare amb motiu de la jornada Mundial de les Comunicacions Socials. En aquesta ocasió es titula:
“Perquè puguis explicar i gravar en la memòria. La vida es fa història ”
El papa Francesc dedica el seu Missatge d’aquest any amb motiu de la LIV Jornada Mundial de les Comunicacions Socials a el tema de la narració, ja que – com ell mateix explica – “per no perdre’ns necessitem respirar la veritat de les bones històries: històries que construeixin, no destrueixin; històries que ajudin a retrobar les arrels i la força per avançar junts“.
Al llarg de cinc punts el Pontífex explica la importància dels relats que han d’estar a l’altura de la humanitat a la qual Jesús la va elevar, ja que “tota història humana té una dignitat que no pot suprimir-se“. I afegeix que “no hi ha històries humanes insignificants o petites“, perquè “després que Déu es va fer història, tota història humana és, d’alguna manera, història divina“.
Data: 24 / gener / 2020