El proper diumenge se celebra la Jornada Pro Orantibus, coincidint amb el diumenge de la Santíssima Trinitat. Aquesta jornada mundial està dedicada a aquells homes i dones que han optat dins l’Església per la vida contemplativa, pregant per nosaltres i pel món.

Els monjos, les monges i la vida eremítica ofereixen la seva vida a lloança contínua a la Santa Trinitat i la seva pregària d’intercessió per la comunitat cristiana i el món sencer. Per això, l’Església proposa com a lema d’aquesta jornada: «Generar esperança». Des de la vocació particular, els contemplatius encarnen i donen a conèixer aquesta esperança que, més enllà d’optimismes i pessimismes, recolzen la nostra història en el més profund de la realitat, en el cor de Déu Trinitat, que ha creat aquest món, l’acompanya i el salva en Jesucrist.

En aquesta jornada, l’Església convida a tots els creients a prendre consciència de la valuosa aportació que realitzen les comunitats de contemplatius a la vida de l’Església i de la mateixa societat. El seu testimoni vol encoratjar a tothom a caminar en el silenci per poder trobar Déu i alimentar el treball que realitza esdevenint també contemplatiu en la vida i en el món. Enmig del món, els consagrats contemplatius, gràcies a la radicalitat baptismal de la seva vocació, són un senyal eficaç de la pertinença filial de cada home a Déu.

Així mateix, és un dia ben bonic per agrair a Déu la vida contemplativa, alhora que demanem que continuï cridant nois i noies a aquesta forma de vida cristiana i seguim pregant per tots aquells germans i germanes que ja viuen, treballen i preguen en els monestirs i en la vida eremítica, generant esperança on faci més falta, on més urgent sigui l’anunci del Senyor ressuscitat.

Et recomenem