El Secretariat d’Animació Bíblica de la Pastoral de la nostra diòcesi, té com a objectiu l’afavorir totes les iniciatives pastorals que apropin la Paraula de Déu al major nombre de persones possible. Per aquest motiu, durant l’edició de la VII Setmana de la Bíblia va promoure un parell d’activitats i va donar recolçament a altres iniciatives programades a diverses parròquies del bisbat.

El 26 de gener, a les 20.30h va tenir lloc una xerrada ecumènica realitzada en format virtual. Hi van participar els professors Xavier Alegre i Jaume Triginé. «Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar» (Mt 11,28) va ser el verset comentat per en Jaume Triginé. En un moment en que el cansament i la feixuguesa també marquen el nostre món actual, va destacar la vigència de la doble crida del seguiment, el moviment vers Jesús i el canvi de referent per a la vida, posant al centre Aquell qui és tot Amor. Tot seguit, en Xavier Alegre va passar a comentar «Us anunciem allò que hem vist i sentit» (1Jn 1,3). De nou la reflexió en connexió amb el nostre present i el qüestionament sobre la pròpia religiositat va marcar-ne la mirada. El verset convida a prendre consciència de la comunió amb Déu, a través de i amb Jesús i en comunitat. En aquest sentit, el seguiment de Jesús està marcat per l’encarnació, Jesús rostre humà de Déu, per la creu, expressió màxima de l’Amor de Déu i la comunió amb els germans, l’estimació com a motor de tot. Finalment, després de les intervencions hi va haver un breu espai per al diàleg entre els participants.

Per altra part, dissabte 28 de gener a les 10h al Santuari de la Cova de Manresa va tenir lloc la visita guiada als mosaics de Rupnik, obra del 2021, que va posar de relleu l’arrelament bíblic de cadascuna de les imatges que cobreixen les parets del Santuari. Alhora, les imatges escollides connecten amb les quatre setmanes que articulen els Exercicis Ignasians, dels quals vam poder fer un tastet a través de la reflexió sobre la seva inspiració bíblica gràcies a la xerrada per part del jesuïta Xavier Melloni.

Et recomenem