Un programa d’actes que inclou el concert de la Banda Municipal de Barcelona i l’acte central de benedicció de les torres dels Evangelistes i la posterior il·luminació

La Sagrada Família convida la ciutadania a celebrar la finalització de les torres dels Evangelistes Mateu i Joan, coronades amb les darreres peces escultòriques a finals de setembre. Aquest fet suposa la finalització del conjunt de les quatre torres dels Evangelistes, que envolten la torre de Jesús.

Amb la voluntat de compartir amb la ciutadania de Barcelona i del món aquesta nova fita arquitectònica, s’ha organitzat una programació d’actes que tindran lloc durant el mes de novembre.

Concert de la Banda Municipal de Barcelona a la Basílica de la Sagrada Família

El dissabte 4 de novembre a les 11 h, la Banda Municipal de Barcelona  omplirà de música la Basílica en el seu primer concert a la Sagrada Família.

Sota la batuta del seu director titular, José Rafael Pascual-Vilaplana, el concert «Entre el cel i la terra» oferirà un repertori pensat per a l’ocasió que rendirà homenatge a la simbiosi entre la natura, la fe i l’art que representa la Sagrada Família.

La Sagrada Família convida la ciutadania a gaudir d’aquest concert amb el sorteig de 320 entrades dobles. Totes les persones interessades podran inscriure’s al sorteig a través d’un formulari disponible la pàgina web de la Sagrada Família i a les seves xarxes socials,entre les 10 h del 23 d’octubre i les 21 h del 26 d’octubre. El sorteig se celebrarà el dijous 26 d’octubre, i les persones guanyadores rebran les instruccions per correu electrònic per gaudir de les seves entrades.

Trobada castellera a la Sagrada Família

El dissabte 11 de novembre a les 11 h, al davant de la façana del Naixement, tindrà lloc una trobada castellera amb quatre colles de la ciutat.

Amb els Castellers de la Sagrada Família com a amfitrions, hi participaran els Castellers de Sants, els Castellers de Sarrià i la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample. En aquesta ocasió, els Castellers de la Sagrada Família s’aplegaran amb la resta de colles per representar les quatre torres dels Evangelistes.

Missa de benedicció de les torres i posterior il·luminació

El diumenge 12 de novembre a les 17.30 h, tindrà lloc la celebració d’una missa solemne oficiada pel Cardenal Joan Josep Omella i Omella i concelebrada pel Nunci Apostòlic i els Bisbes Auxiliars de Barcelona, amb la posterior benedicció de les quatre torres. A continuació, la Sagrada Família il·luminarà per primer cop els terminals de les quatre torres dels Evangelistes, commemorant així la seva culminació. Aquesta encesa perdurarà fins després de Nadal.

Col·loqui «La paraula que construeix humanitat. Els Evangelistes a la Sagrada Família»

El dia 16 de novembre, a la Casa de l’Almoina, al Museu Diocesà, tindrà lloc un col·loqui sobre el significat dels quatre evangelistes i la seva màxima expressió artística a les torres de la Basílica de la Sagrada Família. Serà a les 19 h i es comptarà amb la participació del Dr. Robert Baró, Canonge de la Catedral de Barcelona i director del Secretariat diocesà de patrimoni cultural de l’Arxidiòcesi de Barcelona; la Dra. Margarida Bofarull, delegada diocesana de Pastoral de Fe i Cultura de l’Arxidiòcesi de Barcelona; la Dra. Maria Garganté, doctora en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i membre de la Comissió Artística de la Sagrada Família; el Dr. Jordi Faulí Oller, arquitecte director de la Basílica de la Sagrada Família, i Mn. Josep Maria Turull, Canonge de la Catedral de Barcelona i Rector de la Basílica de la Sagrada Família.

Aquest col·loqui neix de la col·laboració que hi ha entre la Sagrada Família i la Catedral de Barcelona pel treball pastoral, la litúrgia i el ressò cultural i religiós.

Concurs de dibuix “Tot dibuixant les Torres de la Sagrada Família, au plein air”

El 18 de novembre es convocarà un concurs de dibuix, adreçat a estudiants d’entre 16 i 25 anys que cursin estudis d’ensenyaments artístics. El concurs es durà a terme de les 8.30 a les 14 h a la Basílica de la Sagrada Família.

L’activitat que es proposa serà una descoberta de la Sagrada Família a través del dibuix del natural a l’aire lliure, tot donant la benvinguda a un nou cicle en la forma de representar aquest edifici tan emblemàtic. L’objectiu de la proposta no és el resultat final dels dibuixos, sinó el coneixement que adquirim sobre l’edifici durant el procés, amb la voluntat de fer partícips els joves perquè també visquin la Sagrada Família i expressin les seves impressions a través del dibuix.

Et recomanem