Càritas Catalunya llança una campanya per fer front als efectes continuats de la pandèmia.

El lema de la campanya que les deu Càritas amb seu a Catalunya han impulsat és aquest: “La pobresa també rebrota“, en sintonia amb la realitat de l’emergència sanitària per la Covid-19 que estem vivint. Segons Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, “ja s’està detectant una nova arribada de persones als despatxos de l’entitat i cal estar preparats per afrontar la nova situació”. El fet és que moltes de les Càritas amb seu a Catalunya ja han exhaurit el pressupost que tenien previst per tot el 2020 i per això l’entitat impulsa aquesta campanya, amb l’objectiu d’obtenir recursos per respondre a les conseqüències econòmiques i socials de la segona onada i d’un possible confinament.

Si mirem enrere, podem dir que al mes de maig, els serveis de primera resposta de les deu Càritas amb seu a Catalunya van atendre més de 103.000 persones, un 63% més que abans de l’inici de la pandèmia, i cal tenir present també que 1 de cada 3 persones ateses no havia necessitat mai abans l’ajuda de Càritas.

Actualment, 1 de cada 4 llars ateses per Càritas no disposa de cap ingrés, situant al 65,2 %, de les famílies per sota del llindar crític de la pobresa severa. Això suposa que la meitat de les famílies tinguin dificultats per pagar el lloguer, la hipoteca o els subministraments. La campanya “la pobresa també rebrota” està activa durant els mesos d’octubre i novembre i els diners recaptats aniran destinats principalment a les ajudes directes per pagar lloguers, relloguers, factures o la compra d’aliments.

Web de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat