Les víctimas de les guerres a Ucraïna i a Terra Santa, també pel Sínode. Aquestes són les intencions de pregària que ha proposat el Consell de Conferències Episcopals d’Europa (CCEE) per la cadena eucarística de la Quaresma 2024. Des de la Conferència Episcopal Espanyola han designat aquest dijous 21 de març per dedicar-lo a aquest esdeveniment. Aquest matí ens hem adherit a aquesta iniciativa tan important per l’Església, a través de les laudes i l’Eucaristia, presidida pel secretari general i canceller, Mn. Joan Pere Pulido, acompanyat del delegat d’ensenyament, el diaca Mn. Manuel Duaso, celebrada a la capella de la Casa de l’Església de la nostra diòcesi.

La cadena eucarística va néixer com a signe de proximitat de l’Església amb les víctimes de la Covid i les seves famílies, però ja s’ha convertit en una cita fixa de pregària des de dimecres de cendra fins a Dijous Sant. Aquest any, l’Església a Europa es reuneix al voltant de la taula eucarística per pregar per la pau i per encomanar al Senyor la preparació i la celebració de la segona sessió de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode que tindrà lloc al Vaticà el proper mes d’octubre.

Aquesta iniciativa també vol ser un signe de comunió i d’esperança per a tot el Continent. Un temps de dejuni i oració «per sentir-nos tots germans i implorar Déu la fi de la guerra», explica el Consell de Conferències Episcopals d’Europa.

??????

Et recomanem