La diòcesi de Terrassa va celebrar els seus 20 anys. I ho va fer, el dissabte 15 de juny passat, amb una missa a la Catedral del Sant Esperit. La cerimònia litúrgica la va presidir el nunci apostòlic de Sa Santedat, Mons. Bernardito C. Auza. Entre els concelebrants hi havia el nostre bisbe Agustí Cortés; el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau; l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella; l’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas; l’Arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives; el bisbe de Vic, Romà Casanova; el bisbe de Girona, Fra. Octavi Vilà, i els bisbes auxiliars de Barcelona, Javier Vilanova i David Abadias. També hi eren presents algunes autoritats polítiques com l’alcaldde de Terrasa, Jordi Ballart, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, l’alcalde de Canovelles i president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero i l’alcalde de Matadepera, Guillem Montagut. El Govern estava representat per Carles Armengol, Director General d’Afers Religiosos.

En començar la missa, el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, va agrair al Nunci la seva presència i va expressar que aquesta era un signe de “la paternitat del bisbe de Roma i la nostra comunió amb ell”. També va reconèixer tots els dons i fruits que el Senyor ha regalat a aquesta jove diòcesi, com ara les ordenacions de 47 preveres diocesans, 6 sacerdots religiosos i 17 diaques permanents.

Al final de l’homilia, el Secretari General i Canceller, Mn. Eduardo Pire, va llegir el missatge que el papa Francesc va fer arribar a través de la nunciatura apostòlica. En aquest missatge, el Sant Pare s’unia a la joia de la celebració i donava gràcies a Déu per les nombroses vocacions sacerdotals que han sorgit a la diòcesi egarenca. 

Et recomanem