El 2018 es va instituir el Premi de Cinema Espiritual de Catalunya per reconèixer la trajectòria d’un director de cinema destacat en el tractament de temàtiques relacionades amb l’espiritualitat o d’una persona que s’hagi significat per la implicació amb la societat per mitjà de les seves pel·lícules. Fins ara s’han premiat els directors Paco Arango (2018), Javier Fesser (2019), Éric Toledano i Olivier Nakache (2020), Judith Colell (2021) i Imanol Uribe (2022).

El premi que s’atorga és una reproducció de l’estel de la Façana del Naixement del temple de la Sagrada Família. Una iconografia que connecta amb el què aquest cinema i la Mostra volen ser: un punt de referència que il·lumina.

El premi es lliurarà coincidint amb la cloenda de la Mostra, el proper dia 30 de novembre al Cinema Verdi (carrer Verdi,  32 de Barcelona). En l’acte es projectarà, en qualitat de pre-estrena, la darrera pel·lícula de Wim Wenders, Perfect Days, en VO subtitulada en català.

L’acte serà d’entrada lliure però amb places limitades. Caldrà fer una inscripció prèvia per poder accedir-hi.

Trobareu tota la informació pel que fa a les pel·lícules que es projectaran en l’enllaç següent:

extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://afersreligiosos.gencat.cat/web/.content/05_cinema-espiritual/mostra-cinema-espiritual/2023-20a-mostra/MOSTRA-PROGRAMA-Accessible.pdf

Et recomanem