Avui dimecres sant s’ha celebrat a la Catedral de Sant Llorenç la Missa del Crisma. Emmarcada en la Setmana Santa, aquesta eucaristia té molts matissos de significat, tots ells rellevants.

El nom ve de la benedicció dels sants olis: el del crisma, el dels malalts i el dels catecumens. També és una jornada especial per als preveres, que renoven aquest dia les seves promeses sacerdotals.

La col·lecta d’aquesta missa té sempre una finalitat especial, per alguna necessitat particular; enguany ha estat pels damnificats d’Ucraïna a casa nostra: a través de Càritas diocesana ja s’ha començat a cobrir les necessitats bàsiques d’aliments i roba, a atendre projectes d’aprenentatge de la llengua i a donar solució a la demanda d’habitatge.

També és el dia en què s’aprofita per homenatjar aquells preveres i diaques que celebren els seus 25, 50 o 60 anys d’ordenació. Enguany, set preveres i un diaca, amb els quals s’ha elaborat un breu vídeo testimonial que recull el camí sinodal recorregut en aquests anys.

La celebració, per al clergat, va concloure amb un dinar de germanor a la Casa de l’Església. Entre els presents hi era per primera vegada, l’abat de Montserrat, P. Manel Gasch, osb, que en aquesta circumstància va signar el llibre d’honor del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

Si afegim el fet que ni l’any 2020 ni l’any 2021 es va poder celebrar la missa del crisma en les condicions d’enguany, els motius de joia en aquest dimecres sant han estat encara més.

Et recomenem