El cap de setmana passat vam tenir molt presents les celebracions al voltant de la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de la Província Eclesiàstica de Barcelona.

Per aquest motiu, dissabte 24 de setembre, el bisbe Agustí, juntament amb els altres bisbes de la Província, va concelebrar l’eucaristia, presidida pel cardenal Omella, a la Basílica de la Mercè, de Barcelona.

Aquesta advocació mariana és també la patrona dels privats de llibertat i per això, als centres penitenciaris de Brians1 i Brians2, al terme municipal de Sant Esteve Sesrovires, s’ha celebrat amb múltiples activitats culturals i esportives, preparades pels equips de tractament dels centres. Els capellans i el voluntariat de pastoral penitenciària també han preparat amb cura la celebració de l’eucaristia. Aquest any, superades les restriccions de la pandèmia, s’ha tornat a celebrar la missa en els espais comuns: A Brians1, ahir diumenge 25, a les 11h, amb l’assistència dels interns que ho desitgin de tots els mòduls, inclòs el de dones. Després de l’eucaristia es va realitzar un piscolabis fratern.

A Brians2 la missa, també ahir diumenge, la va presidir el bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova, que és el bisbe encarregat de la Pastoral Penitenciària en l’àmbit de la Tarraconense.

Molts interns i internes acudeixen a aquests actes religiosos, amb devoció a la Mare de Déu, demanant amb confiança d’arribar a la llibertat de cos i d’esperit.

Et recomenem