Ahir 27 d’abril es va celebrar solemnement a la Catedral de Sant Llorenç la festa de la patrona de la diòcesi, coincidint amb el 75è aniversari de l’entronització de la imatge de la Moreneta al lloc actual, al seu cambril del monestir.

La celebració, presidida pel bisbe Agustí, va comptar amb la presència del rector del santuari, P. Joan Maria Mayol, osb, i d’una nombrosa representació de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes i d’altres associacions, com ara Mans Unides, i fidels en general.

Al final de la missa, els hospitalaris van encarregar-se de portar la imatge de la Verge en processó per l’interior del temple, fins a la seva capella, al lateral esquerre del presbiteri, col·locant-la al seu pedestal de marbre i alabastre, construït el 1955, quan es va crear a la Parròquia de Sant Llorenç la confraria de la Mare de Déu de Montserrat.

L’eucaristia va ser animada litúrgicament amb els cants de la coral parroquial i, com cada any, el grup de “les Montserrats” van preparar l’altar i van distribuir entre els participants un ramet de boix que el bisbe va beneir al final de la missa.

Es va acabar l’acte amb molta alegria recitant l’oració d’aquest 75è aniversari, cantant el virolai i renovant així la devoció a la Mare de Déu.

 

Et recomenem