En el marc del 22è Capítol General, han escollit la Vicària Provincial de Portugal, per guiar la Congregació pels propers sis anys.

Les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús van triar la germana Idília Maria Carneiro com la nova Superiora general de la Congregació per al període 2024-2030, en el marc del XXII Capítol General que s’està fent a Roma des del 24 d’abril i que finalitzarà el proper 26 de maig.

“La comunitat de germanes, després d’un procés de discerniment, em va triar com a Superiora general. I encara amb una barreja de sentiments dins meu, vull agrair les vostres pregàries, la vostra presència amiga, al llarg de tot aquest temps capitular i, sobretot, per seguir confiant a Déu aquest camí que, com a congregació, com a família hospitalària, estem realitzant”, va dir emocionada en dirigir les primeres paraules a la comunitat hospitalària.

“Continuem comptant amb les vostres pregàries perquè l’hospitalitat que portem a dins creixi i es converteixi en paraula d’esperança i en gest de servei a totes les persones més fràgils, en particular, a les que pateixen malalties mentals. Sigueu benvinguts. Comptem amb vosaltres i amb la vostra pregària i dedicació”, va afegir.

Experiència hospitalària

La germana Idília va néixer a Moçambic el 1966 i va ingressar a la Congregació de Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús el 1984.
És llicenciada en Treball Social per l’Institut Superior de Ciències Socials i Polítiques de Lisboa (1988-1993), compta amb un màster en Espiritualitat i Ètica a la Salut (1997-2000) i un postgrau en Gestió de Recursos Humans (2004).

La seva experiència hospitalària s’ha desenvolupat en l’àmbit de la gestió i l’acompanyament de la missió hospitalària i en l’animació de la província i les comunitats de Portugal.Des del 2018 és Vicaria Provincial i coordina els Centres de la Província i l’àrea de Missió Hospitalària. A més a més, ha exercit com a Superiora de la Comunitat d’Idanha (2012-2018); Superiora Provincial de Portugal (2006-2012); 2a Consellera Provincial, assumint l’animació de l’obra hospitalària (2000-2006) i Directora Gerent del Centre de Salut Bom Jesus de Braga (1997-2000).

Et recomanem