Tres iniciatives de pregària en aquesta setmana.
 
A iniciativa del papa Francesc o de la Conferència Episcopal Portuguesa, en aquests propers dies tindran lloc tres convocatòries universals de pregària amb motiu de l’emergència sanitària que vivim:
  • 25 març, a les 12h:  Pregària del Pare nostre
  • 25 març, a les 19h: Pregària del Sant Rosari des de Fàtima  consagració a Jesús i a Maria
  • 27 març, a les 18hadoració i benedicció Urbi et Orbi del Papa
 
Ràdio Estel emetrà en directe la pregària del rosari des de Fàtima.
13TV retransmetrà en directe les tres cites.
 
Durant l’Angelus del passat diumenge 22 de març, el papa Francesc va realitzar dues invitacions universals a la pregària, amb aquestes paraules:

Mentre la humanitat tremola davant l’amenaça de la pandèmia, vull proposar a tots els cristians que uneixin les seves veus vers el Cel. Convido tots els caps de les Esglésies i els líders de totes les comunitats cristianes, juntament amb tots els cristians de les diferents confessions, a invocar l’Altíssim, Déu Omnipotent, pregant al mateix temps la pregària que Jesús Nostre Senyor ens va ensenyar (…) el proper dimecres 25 de març a les 12h del migdia, tots plegats. Que, en el dia en què molts cristians recorden l’anunci a la Verge Maria de l’Encarnació del Verb, el Senyor escolti la pregària unànim de tots els seus deixebles que es preparer per celebrar la victòria de Crist Ressuscitat.

Amb la mateixa intenció, el proper divendres 27 de març, a les 18h, presidiré un acte de pregària al davant de la basília de sant Pere, amb la plaça buida. (…) Escoltarem la Paraula de Déu, elevarem la nostra súplica, adorarem el Santíssim SAgrament, amb el qual, al final, donaré la benedicció Urbi et Orbi, a la qual s’unirà la possibilitat de rebre la indulgència plenària.

Per altra part, la Conferència Episcopal Espanyola s’ha unit a la convocatòria de l’homònima portuguesa per a la pregària del rosari del proper dimecres 25 de març a Fàtima, a les 19.30h, per les víctimes del coronavirus, els seus familiars, personal sanitari, etc. L’acte serà presidit pel bisbe de Fàtima, Card. António dos Santos Marto, que al final del res del rosari realitzarà la consagració de tota la península Ibèrica, Espanya i Portugal, amb les seves respectives illes, al Sagrat Cor de Jesús i a l’Immaculat Cor de Maria.