Gairebé una vintena de mestres i professors que treballen i resideixen a la nostra diòcesi, va participar, el dissabte 13 d’abril passat, en la XVIII Jornada de mestres i professors de religió de Catalunya i Andorra, que va tenir lloc al Seminari Conciliar de Barcelona.

El professor Jordi Cabanas va tractar sobre ‘La pedagogia de Déu, la paciència del mestre’, i els delegats Mn. Pepe Chisvert i Rafa Muñoz van destacar que ‘el mestre de religió ha de ser referència de Crist com ho és el campanar de l’església per a cada poble’.

Hi van haver dos cicles de tallers d’enfocaments diversos, al voltant de la didàctica. A la tarda, com a cloenda de la Jornada, es va celebrar l’Eucaristia, presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona, i encarregat de l’àmbit d’educació de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) i que els va encoratjar a seguir sent missioners en l’escola.

Amb tot el material i experiències que va rebre la nostra delegació d’ensenyament, els servirà per seguir treballant en el grup de docents del “Cafè del divendres”. Se’ls obren noves oportunitats d’aprofundiment de la seva tasca docent, des de l’ensenyament a l’escola de la religió catòlica, com de l’ésser docent catòlic a l’escola.

Et recomanem