El 30 de setembre passat va tenir lloc, a Madrid, la 1a primera trobada sobre les persones grans, convocada per la subcomissió de família de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE). Van assistir com a delegats de la Pastoral de Família i Vida de la nostra diòcesi, el Sr. Juan Antonio Rodríguez i la Sra. Maria Teresa Canut.

L’objectiu va ser treballar més a fons el document “l’ancianitat, riquesa de fruits i benediccions”, conèixer experiències de pastoral de les persones grans i compartir les necessitats i propostes per impulsar la pastoral de les persones grans en cada diòcesi.

En primer lloc, el bisbe de Barbastre i membre de la subcomissió, Mn. Ángel Javier Pérez, va explicar la importància de les persones grans i dels avis com un do de Déu per la societat i l’Església.

Seguidament, la Sra. Teresa Villanueva responsable de programes per la gent gran de Càritas i el president emèrit del moviment de Vida Creixent, Álvaro Medina del Campo, van explicar l’origen i la finalitat del document que s’ha de treballar.

Més tard, es va fer una taula rodona amb experiències de diferents pastorals que treballen amb la gent gran: LARES, PASTORAL DE LA SALUD, CONFER, CÀRITAS i ANUNCI I CATEQUESI.

Finalment, van fer una reunió de diferents grups per treballar les propostes de cara a implantar aquesta pastoral a totes les diòcesis de l’Estat.

Conclusions dels delegats de família i vida del bisbat de Sant Feliu de Llobregat:

1.- Cal esmerçar-se més en dialogar i treballar entre totes les delegacions.

2.- Hem de veure la persona gran no com un objecte passiu que s’ha de cuidar, sinó com un objecte actiu i necessari per al món i per l’Església.

3.- La delegació de família i vida s’encarrega d’aquesta nova pastoral però vol involucrar tots els grups que treballen amb gent gran. Amb l’ajuda del nostre bisbe hem de trobar, si s’escau, una persona o un matrimoni per poder coordinar una Pastoral de la Gent Gran.

Et recomanem