Divendres 30 de setembre va realitzar-se la trobada d’inici de curs dels treballadors de la Cúria, jornada que pretén facilitar el creixement de les relacions interpersonals al si de la Cúria diocesana i amb el bisbe Agustí, així com definir els objectius de treball per a l’any que comença. En aquesta ocasió, la trobada es va realitzar al Monestir de Montserrat, fet que va permetre un moment de salutació i conversa amb el pare abat, Manel Gasch, així com participar a la missa conventual i en un moment de pregària al cambril de la Mare de Déu.

En els aspectes més relacionats amb els serveis que es desenvolupen des de la Cúria, es va marcar com a prioritat la implementació progressiva de la plataforma de gestió integral de las diòcesis, com a eina que permetrà una major qualitat i eficàcia en el treball.

Especialment interessant va resultar l’àmplia estona de diàleg amb el bisbe Agustí, a propòsit de l’aproximar-se del seu 75è aniversari i, per tant, de la presentació de la seva carta de renúncia al càrrec adreçada al papa Francesc, segons marquen els cànons del dret eclesiàstic. Amb una gran confiança, sinceritat i serenor, els treballadors li van plantejar diverses qüestions relatives a aquest període de canvi que s’aproxima i, amb el mateix tarannà, el bisbe va compartir amb els presents amb quina actitud està vivint aquest temps i de quina manera desitja que els seus primers col·laboradors, els treballadors de la Cúria, transmetin la realitat de la diòcesi al nou bisbe que nomenarà el papa, quan arribi el moment. Sens dubte, una trobada de profunda comunió eclesial.

Et recomenem