Divendres 10 de setembre els treballadors i treballadores de la Cúria diocesana van viure una jornada de convivència i reflexió amb el bisbe Agustí, a la Casa d’Espiritualitat de Santa Maria de Lavern.

El primer objectiu va ser acollir l’Estatut de la Cúria, reeditat en aquest any, per copsar el significat més profund d’aquesta eina, la Cúria, que, com a braços del bisbe, està al servei de tota la diòcesi i de les parròquies. Això va ser possible gràcies a la ponència del bisbe Agustí, que va ajudar els presents a captar d’una manera renovada la identitat de treballadors de la Cúria, com a Església-comunió amb Déu i amb els altres i com a instrument de testimoniatge, servei a la Paraula i de santificació, juntament amb el seu bisbe. També el vicari general, Mn. Josep Maria Domingo, va intervenir amb una breu ressenya sobre la “història” recorreguda en aquests 17 anys.

En segon lloc, també hi havia la intenció de reflexionar i dialogar al voltant dels reptes del nou curs, centrats en l’acollida, la coordinació i la professionalitat del treball a la Cúria, per guanyar en eficàcia i en consciència de la “vocació” de servei a la diòcesi que suposa. Va ser molt enriquidor el diàleg que es va establir entre els companys de feina al voltant de les preguntes plantejades: Què vol dir per a tu treballar al Bisbat? Què demanaries al Bisbat per a poder desenvolupar millor la teva feina?

Com a cloenda del matí, es va celebrar l’eucaristia a la contigua Parròquia de Sant Pere de Lavern. En aquesta celebració, tenint ben a prop en l’horitzó la imatge de Montserrat, es va posar sota la mirada maternal de la Mare de Déu el treball de la Cúria, perquè creixi en coordinació, unitat i comunió al servei de la nostra diòcesi.

La convivència va concloure amb un dinar de germanor, que va ser a més ocasió d’agraïment al Sr. Lleó Mondragón, que recentment s’ha jubilat de la seva feina, a la recepció de la Casa de l’Església.