Aquest divendres, 8 de setembre, en la Solemnitat del Naixement de la Mare de Déu, titular de la Basílica de Santa Maria de Montserrat i patrona del Monestir, durant la missa conventual, a les 11h, el monjo Frederic Fosalba ha signat el seu compromís definitiu amb la comunitat benedictina de Montserrat i l’han consagrat com a monjo per a la pregària del P. Abat i la professió solemne. A la cerimònia, que ha presidit el P. Abat Manel Gasch, hi han assistit els monjos de la comunitat i els escolans, a més a més dels familiars i amics del profés solemne.

El G. Frederic Fosalba i Julià va néixer a la nostra diòcesi, més concretament a la població de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregrat) el 16 de novembre de 1971. Va entrar al noviciat el 6 d’agost de 2018, on ha cursat els estudis de Filosofia i de Teologia. Actualment, és sotsprefecte de l’Escolania, a més de responsable del taller d’enquadernació i de l’estació meteorològica del monestir.

“La continuïtat en aquest camí monàstic que vaig iniciar fa uns anys porta a moments concrets en què vius amb més intensitat el sentit més essencial de ser monjo”, afirma el G. Frederic. “La professió solemne em torna a recordar, ja com a decisió definitiva, el compromís i la responsabilitat adquirits en el seguiment i el coneixement de Jesús –assegura-; una crida consagrada a Déu, que es manifesta en la quotidianitat del servei, a i en la comunitat de Montserrat, i en cadascuna de les persones que s’hi acosten”. “Estic joiós de veure que cada dia s’avança i que aquest sentit omple tot el meu desig”, manifesta el nou profés solemne de la comunitat benedictina de Montserrat.

Et recomanem