Ahir, 74 anys de la dedicació del temple.

 

La primera eucaristia postconfinament va tenir lloc a la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç dissabte passat 23 de maig, amb una seixantena de persones. L’endemà, van ser un centenar i en tot moment amb un bon funcionament gràcies als voluntaris que orientaven en les noves circumstàncies i mesures de prevenció.

Començava així una setmana especial per a l’església-mare de la diòcesi, perquè ahir,  26  maig va ser l’aniversari de la seva dedicació. El temple parroquial es va construir després de la destrucció de la guerra civil i es va dedicar i inaugurar el 26 de maig de 1946, per tant, ara fa 74 anys. Com altres anys, l’eucaristia de les 20h va ser presidida pel bisbe Agustí i concelebrada per Mn. Josep Maria Domingo, encarregat de la catedral i vicari general, Mn. Pere Milà, vicari episcopal del Penedès-Anoia-Garraf, Mn. Joan Pere Pulido, secretari general, i el diaca de la parròquia, Mn. Jaume Sedó.

El proper diumenge, solemnitat de la Pentecosta, culminació dels temps pasqual, també el bisbe Agustí presidirà l’única celebració del dia, a les 12h. I l’endemà, 1 de juny, com cada dilluns de pasqua granada, serà el dia de l’Aplec de la Salut. Donat que no es pot anar a l’ermita per celebrar la festa popular, tindrà lloc una missa i un record a l’Aplec a la mateixa catedral, a les 12h.