Visita guiada a l’església de Sant Ponç, de Corbera de Llobregat.

Un any més, se celebren les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que a Catalunya té lloc ininterrompudament des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

En aquest marc, des de Catalonia Sacra, la proposta d’activitat al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat és la visita a l’església de Sant Ponç de Corbera, a Cervelló, dissabte 10 d’octubre, a les 11h, amb la guia del Dr. Daniel Sancho.

L’església és l’única mostra conservada de l’antic cenobi benedictí que portava el mateix nom. Malgrat la destrucció del conjunt monàstic, l’església, que és una bona mostra del primer romànic del s. XI, ostenta un molt bon estat de conservació. Aquesta era en origen part d’un monacat benedictí depenent de l’abadia de Cluny a través del monestir de Sant Pere de Casserres. Les restes monàstiques no es conserven i segurament hi ha alguna mostra dels seus vessaments sota de construccions modernes.

És una activitat gratuïta, amb reserva prèvia en aquest enllaç, i amb totes les indicacions de seguretat sanitària anti-covid.