image_50727169

Ahir, 31 de març, va tenir lloc la Jornada per les oficines de protecció de menors en les diòcesis i congregacions, a Madrid.

Aquesta Jornada neix amb l’objectiu principal de coordinar i assessorar el treball d’aquestes oficines a través del Servei de Coordinació recentment creat per la CEE. 
 
Des del 2020, l’Església ha activat un pla d’acollida i acompanyament per a totes les víctimes a través d’aquestes oficines. La Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat des del 2020, compta amb un servei d’atenció a les víctimes, mostrant així l’interès i preocupació pel benestar i la protecció dels menors, acollint-se als documents oficials i protocols de la Santa Seu i la Conferència Episcopal Espanyola. Per a més informació, teniu a la vostra disposició el Servei d’atenció a les víctimes d’abusos al nostre web on es faciliten totes les dades de contacte i informació més detallada.  

Des del 2019, s’han creat aproximadament un total de 202 oficinesentre les diocesanes i les de congregacions religioses o altres institucions, que tenen la missió d’estar amb les víctimes, investigar i estudiar els casos, sempre amb la voluntat d’acompanyar i tractar cada cas amb la cura i atenció que requereix.  
 
Pel que fa al programa de les Jornades, Mons. Luis Argüello, va ser l’encarregat d’iniciar la trobada. Jesús Rodríguez, membre de l’equip de la CEE, va presentar el resultat de la informació aportada per les 202 oficines obertes per la denúncia i prevenció dels abusos, i acompanyar a les víctimes.  Dades del treball realitzat per les Oficines.
 
Després, el despatx Cremades, va presentar l’encàrrec rebut i la seva proposta de col·laboració amb les oficines per a conèixer els casos, el tractament i els processos que se seguiran per a realitzar l’auditoria. A la tarda, Jesús Miguel Zamora, secretari general de la CONFER, va moderar la presentació de protocols i actuació en els centres educatius. La jornada va acabar amb un diàleg sobre el possible disseny de trobades i la perspectiva del treball conjunt per als pròxims tres anys. 

image_50747649

Et recomenem