Ja fa tres anys que el papa Francesc va instaurar aquesta celebració, en dates properes a la festivitat dels sants Joaquim i Anna, avis de Jesús. Aquest any la jornada dedicada als avis i gent gran en general té lloc el proper diumenge 23 de juliol, amb el lema, escollit pel papa Francesc, La seva misericòrdia s’estén de generació en generació (Lc 1,50).

Hem de tenir present que d’aquí a pocs dies comença un altre esdeveniment de relleu mundial: l’inici de la Jornada Mundial de la Joventut a Lisboa. Totes dues Jornades giren al voltant de l’escena evangèlica de la visita de la jove Maria de Natzaret a la seva cosina anciana, l’Elisabet, on es posa de manifest la joia del Magnificat i la disponibilitat de la jove que visita una persona gran.

Des de ja fa temps, el papa Francesc recorda amb urgència la necessitat d’una aliança entre les generacions que “salvarà la família humana”, diu el papa. Per això val la pena invertir, com a Església, per tal que aquesta humanitat ferida redescobreixi l’esperança a través de la memòria i l’experiència dels ancians, oferta als joves, per no repetir els errors comesos a la història i trobar junts nous camins en els temps presents.

Et recomanem