El proper diumenge, 25 de setembre, l’Església celebra la 108a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, amb el lema “Construir el futur amb els migrants i els refugiats”, amb el desig de enfocar la mirada en qui pot arribar a ser privat de la construcció d’aquest futur, si no fem res o si globalitzem la indiferència.

Aquesta és una Jornada, segons explica el papa Francesc en el seu missatge per aquest any, que té la intenció de recordar a tota la societat que els migrants i els refugiats són una ocasió de creixement cultural i espiritual per a tothom. “Gràcies a ells -destaca el Papa- tenim l’oportunitat de conèixer millor el món i la bellesa de la seva diversitat. Podem madurar en humanitat i construir junts un “nosaltres” més gran.

Per la seva banda, els bisbes que formen la Subcomissió Episcopal per a les Migracions i la Mobilitat humana, en el seu missatge expressen que “és temps d’atrevir-se a mirar el futur de les migracions amb els ulls de Déu” que “ens fa adonar-nos que hi ha un llenguatge comú amb altres maneres de pensar, i és el defensar la dignitat humana, reconèixer-la i comprometre’ns amb donar-li vitalitat allà on es posa en qüestió”, perquè “no hi ha futur sense defensa de la dignitat de cada persona i de viure amb aquesta dignitat en el nostre món”.  

Et recomanem