JMEnfermo 2022-cartell-cat

Demà divendres dia 11 de febrer se celebra la festa de Nostra Senyora de Lourdes i la Jornada Mundial del Malalt. Celebració instaurada el 13 de maig del 1992, pel papa Joan Pau II, qui va acordar que se celebrés cada any el dia 11 de febrer. Ell mateix, en la carta amb ocasió de la institució de la Jornada del Malalt, explicava quin era l’objectiu principal d’aquesta data i d’aquesta celebració: 

 «De la mateixa manera que vaig escollir l’11 de febrer de 1984 per publicar la carta apostòlica Salvifici doloris sobre el significat cristià del sofriment humà (…) considero significatiu fixar aquesta mateixa data per a la celebració de la Jornada Mundial del Malalt. De fet, “amb Maria, Mare de Crist, que estava al peu de la creu, ens aturem davant totes les creus de l’home d’avui” (Salvifici doloris 31). I Lourdes, un dels santuaris marians més estimats pel poble cristià, és lloc i alhora símbol d’esperança i de gràcia en el sentit de l’acceptació i l’oferiment del sofriment salvífic.» 

El lema d’aquest any és “Acompanyar en el sofriment”. Lema que neix de la frase: “Sigueu misericordiosos com el vostre Pare és misericordiós” (Lc 6, 36). Volem posar èmfasi en un paràgraf del missatge del papa Francesc per aquesta Jornada titulat “Estar al costat dels qui pateixen en un camí de caritat”:  

«Al llarg d’aquests trenta anys el servei indispensable que realitza la pastoral de la salut s’ha reconegut cada vegada més. Si la pitjor discriminació que pateixen els pobres —i els malalts són pobres en salut— és la manca d’atenció espiritual, no podem deixar d’oferir-los la proximitat de Déu, la seva benedicció, la seva Paraula, la celebració dels sagraments i la proposta d’un camí de creixement i maduresa en la fe. En aquest sentit, voldria recordar que la proximitat als malalts i la seva atenció pastoral no només és una tasca d’alguns ministres específicament dedicats a això; visitar els malalts és una invitació que Crist fa a tots els seus deixebles. Quants malalts i quantes persones grans viuen a casa seva i esperen una visita! El ministeri de la consolació és responsabilitat de tot batejat, conscient de la paraula de Jesús: “Estava malalt i em vau visitar” (Mt 25,36).» 

Et recomenem