Avui dimarts dia 2 de febrer s’escau la festa de la Presentació del Senyor al Temple: Maria i Josep, fidels a la tradició del seu poble, entren al Temple amb el seu Fill, pocs dies després d’haver nascut, per presentar-lo al Pare. Tradicionalment se celebra en aquest dia la Jornada Mundial de la Vida Consagrada.

El lema per a aquest any és “La vida consagrada, paràbola de fraternitat en un món ferit”, que ens fa present la urgent necessitat que té el nostre món de mostrar la fraternitat com un bàlsam enmig de les divisions i de tant dolor a causa de les ruptures i les discòrdies. La fraternitat és medicina per a la solitud, la tristesa i per a qualsevol sofriment.

Estem immersos en una pandèmia que ha mostrat amb tota la seva cruesa la vulnerabilitat de l’ésser humà. El dolor i la incertesa s’ha apropiat de molts cors. En la Jornada Mundial de la Vida Consagrada els religiosos i religioses volen recordar que tots som germans i que tots estem convocats a l’ajuda mútua i al recolzament recíproc sense desentendre’ns de ningú.

Habitualment, amb motiu d’aquesta Jornada se celebrava una eucaristia a la Catedral de Sant Llorenç, presidida pel bisbe Agustí, a la qual es convocaven els religiosos i religioses presents a la diòcesi, així com els membres del Moviment Vida Creixent, que recorden també els seus patrons, Simeó i Anna. Aquest any, per tal d’evitar la propagació de la Covid19, no hi haurà aquesta celebració solemne a la catedral però igualment, des de la Delegació per a la Vida Consagrada, es convida als religiosos i religioses a viure-la en la seva comunitat cristiana, renovant l’elecció de Déu i el compromís de ser llum de l’Evangeli per als germans que sofreixen.