Dissabte 25 juliol, a les 20h, a la Catedral de Sant Llorenç, el bisbe Agustí Cortés presidirà l’eucaristia, pregant per les víctimes de la Covid-19 a la diòcesi.

D’aquesta manera el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat acull la proposta de la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola de celebrar una Jornada pels afectats de la pandèmia a cada diòcesi.

Aquesta eucaristia s’oferirà per l’etern descans dels difunts i el consol i esperança dels seus familiars, i també per donar gràcies a Déu pel treball i el sacrifici realitzat per tantes persones durant el temps de la pandèmia, pregant d’una manera especial per la nostra gent gran i les residències d’ancians. Serà ocasió a més per demanar a Déu la llum, comunió i entrega fraterna davant la crisi social i econòmica provocada per la pandèmia i el confinament.

Aquesta jornada en record i pregària pels difunts serà diocesana en el sentit que a totes les esglésies del bisbat, el mateix dia 25 o el diumenge 26, es pregarà per aquesta intenció, però no suposa una convocatòria d’assistència multitudinària a la celebració que tindrà lloc a la catedral, pels mateixos límits d’aforament que tenen els temples en la situació de pandèmia que encara vivim.

Així doncs, cada parròquia –on ja s’han anat celebrant misses de difunts per a les famílies que ho han demanat– s’hi podrà unir espiritualment, incorporant unes pregàries especials, redactades per la Delegació de Pastoral Sacramental i Litúrgia.

Unint-se també al significat d’aquesta Jornada, la Comissió Episcopal per a la Pastoral Social i Subcomissió  de Família i Defensa de la Vidaha elaborat un missatge per a la Jornada d’afectats per la pandèmia, centrant la seva atenció en les persones grans, i això perquè el proper 26 de juliol l’Església celebra la festivitat de sant Joaquim i Santa Anna, pares de la Mare de Déu, patrons dels avis i àvies.