Tal com indica la pàgina web de les Nacions Unides, el proper 20 de novembre és el DIA UNIVERSAL DE L’INFANT i es commemoren els aniversaris de l’adopció de la Declaració universal dels drets dels infants (1959) i l’aprovació de la Convenció dels drets de l’infant (1989).

És un dia dedicat a tots els infants del món i vol cridar l’atenció sobre la situació dels més desafavorits, donar a conèixer els drets de la infància i conscienciar de la importància de treballar dia a dia pel benestar i el desenvolupament.

Coincidint amb aquest dia 20 de novembre, la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) convoca una JORNADA D’ORACIÓ I PENITÈNCIA PER LES VÍCTIMES D’ABUSOS SEXUALS.

La CEE en la seva 409 reunió de Comitè Executiu va acordar que “s’institucionalitzi aquesta jornada i s’introdueixi una intenció en la pregària dels fidels per les víctimes dels abusos de menors”.

La CEE s’uneix d’aquesta manera a la petició feta pel papa Francesc en què s’instava les conferències episcopals a escollir “un dia apropiat per pregar per les víctimes d’abús sexual com a part de la iniciativa de la Jornada Universal de l’Oració” (Cf Papa Francesc, Carta al Pueblo de Dios, 20/08/2018).

Des de la Delegació diocesana de Pastoral Sacramental i Litúrgia han preparat els fitxers adjunts següents. Trobareu un subsidi litúrgic editat per la mateixa CEE que podeu fer servir en l’Eucaristia d’aquell dia. A banda d’aquest material, cadascú de vosaltres pot pensar la idoneïtat de donar alguna altra indicació per viure de manera personal i/o comunitària aquesta jornada.

Més informació:

https://www.un.org/es/observances/world-childrens-day

Et recomanem