Se celebra el proper diumenge, 17 de gener. Però… què és la Infància Missionera?

Infància Missionera és una xarxa internacional de nens que, amb la seva pregària i aportacions, ajuden els missioners en el seu treball amb la infància. En aquesta Obra Pontifícia, els nens són protagonistes de la missió i recolzen als missioners per a que més de quatre milions de nens a les missions puguin accedir a l’educació, la salut, la protecció de la vida, i la fe. I tot, com a fruit d’un procés de formació missionera diferent a cada país.

A Espanya, aquesta jornada tradicionalment se celebrava l’últim diumenge de gener. Però, per evitar coincidir amb el Diumenge de la Paraula, instituït pel Papa al 2019, la Conferència Episcopal Espanyola ha acceptat avançar-ho una setmana. Des d’aquest any, la Jornada se celebrarà aquí el segon diumenge del temps ordinari, per tant, en aquest cas, el 17 de gener.

Pel que fa a la recollida de fons, els diners recaptats a tot el món passen a formar part d’un Fons Universal de Solidaritat, que es distribueix per a projectes infantils de les 1.115 diòcesis que són considerades Territoris de Missió. D’aquesta manera, l’any passat es van finançar 2.800 projectes arreu del món.

Respecte a la formació missionera, amb el projecte “Amb Jesús Nen a la Missió“, Infància Missionera ofereix recursos i activitats a professors i catequistes cada dos mesos. Al llarg de quatre anys, els nens estan coneixent a Jesús quan era nen, a Betlem, Egipte… Un recorregut que els parla de Déu, d’ells mateixos, i de temes d’actualitat, com el valor de la vida, els refugiats… En aquest tercer curs, se centra en la infància de Jesús a Natzaret, en la seva vida oculta en família, amb el lema “Amb Jesús a Natzaret, som família!”.

Tota la informació i els materials a www.infanciamisionera.es