L’Església de Sant Llorenç, a Sant Feliu de Llobregat, té una llarga història: 500 anys com a comunitat cristiana, que se celebraran l’any 2024; 75 anys del nou temple, que s’escauen aquest 2021, i 20 anys com a catedral de la nova Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, també el proper 2024. El seu significat és molt gran per a la ciutat de Sant Feliu i també per a tota la diòcesi, perquè és la casa gran que acull totes les comunitats, al voltant de la seu del Bisbe; aquí es visibilitza la família diocesana en múltiples trobades i celebracions al llarg de l’any. Actualment s’estan duent a terme uns llargs treballs de restauració i d’adaptació a les noves necessitats: el campanar, les façanes laterals i les portalades del Roser i del Bon Pastor i el cancell de vidre interior al temple, que facilita la visibilitat alhora que l’accés a la capella del Santíssim i al Sant Crist lateral. Es comprova com és ben cert que una catedral es va fent al llarg de molts anys i de moltes col·laboracions, i que cada generació fa la seva aportació. Des de la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç s’ha llançat per aquest motiu una crida, una invitació, a fer-se Amics de la Catedral. Quin tipus d’amics?
  • Amics que estimin el seu significat religiós, cultural, social i històric.
  • Amics que amb petites i grans aportacions ajudin a sostenir aquesta casa de tots.
  • Amics que siguin de la vila de Sant Feliu de Llobregat i de tota la diòcesi, perquè és el temple mare de tots.
  • Amics que tindran una acreditació i podran participar de manera preferent en els actes culturals, musicals, visites i altres activitats organitzades per la catedral.
D’aquesta manera, la catedral més jove de Catalunya, amb el conjunt dels donatius rebuts, grans i petits, de particulars i d’empreses o institucions, podrà fer front als préstecs que, juntament amb l’aportació important del Bisbat, permetran saldar les despeses de restauració i de nous equipaments, que estaran al servei de tots.

Forma part d’aquesta obra compartida dels Amics de la Catedral!

Per a més informació: 93 666 12 26 – fundaciolaurentius@bisbatsantfeliu.cat

Totes les aportacions poden tenir bonificació fiscal a la declaració de la renda. Exemple: una aportació anual de 150€, en retorna 120€. Desgravació donatius: 150€ el 80%, resta, el 35%.