Ahir dilluns dia 10 de gener de 2022 va començar la visita ad limina apostolorum que realitzen els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya i de la Província eclesiàstica de València, que inclou els bisbes de les Illes Balears.

La primera jornada va començar amb la celebració de la missa a l’altar de la Tomba de Sant Pere, presidida pel cardenal Omella, arquebisbe de Barcelona.

Durant el matí, els prelats van mantenir la trobada amb el Pontifici Consell de l’Evangelització, presidit per Mons. Rino Fisichella. El terme “nova evangelització” va ser popularitzat pel Papa Joan Pau II en referència als esforços per despertar la fe en les zones tradicionalment cristianes del món, especialment d’Europa, el primer lloc “evangelitzat”, o convertit al cristianisme, molts segles abans, però que ara es troba en necessitat d’una “nova evangelització”. A la reunió s’hi van tractar temes com la catequesi d’adults, les dificultats de les catequesis en la Primera Comunió i també de la confirmació, els ministres de la misericòrdia, etc. També es va parlar de la cultura actual i tot seguit els bisbes van poder compartir un torn de preguntes i un diàleg amb Mons. Rino Fisichella.

Avui, dimarts 11 de gener, els bisbes han celebrat la missa a la Basílica de Sant Joan del Laterà, presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas Barnosell. El matí d’avui és especialment intens, amb les reunións amb la Congregació per als bisbes i la Congregació per a la doctrina de la fe. A la tarda està prevista la visita a la Secretaria d’Estat.