Cap alto el foc a la Franja de Gaza, “mentre els 239 ostatges romanguin en mans dels terroristes de Hamàs”. Així Israel ha rebutjat la resolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides que demanava “Pauses humanitàries urgents i prolongades i corredors a tota Gaza durant un cert nombre de dies”. Això és el que declara el Ministeri de Relacions Exteriors israelià, mentre que l’ambaixador d’Israel davant l’ONU, Gilad Erdan, ha definit la resolució “apartada de la realitat” i ha afirmat que considera “lamentable que el Consell segueixi ignorant i es negui a condemnar o tan sols esmentar la massacre de “Hamas” del 7 d’octubre passat.

Biden: un error per tornar a ocupar Gaza

“Seria un gran error tornar a ocupar Gaza”. Aquesta és la declaració del president nord-americà, Joe Biden, en una conferència de premsa a San Francisco després de la reunió que va tenir amb el seu homòleg xinès Xi Jinping a la cimera Apec, l’associació de cooperació econòmica zona Àsia-Pacífic. “No sé quant durarà la guerra a Gaza. L’operació israeliana acabarà quan Hamàs ja no tindrà la capacitat de matar, abusar i fer coses horribles als israelians – va prosseguir – Israel té l’obligació d’utilitzar la màxima cautela possible a la recerca dels seus objectius”. El número u de la Casa Blanca també va dir que va informar al primer ministre israelià Netanyahu que la solució de dos Estats al mateix territori “és l’única possible”. Pel que fa a la qüestió, encara sense resoldre, dels ostatges, Biden s’ha mostrat “confiat” i compta molt amb la col·laboració de Qatar, important mediador a la regió de l’Orient Mitjà.

La casa del líder polític de Hamàs colpejada

Sobre el terreny, mentrestant, batudes de les tropes israelianes han ocupat l’hospital d’al-Shifa, on s’haurien trobat armes i material de Hamàs. Mentrestant, tres pobles al sud de la Franja de Gaza, on fins ara estaven allotjats els desplaçats del nord, han estat evacuats pels militars, que han declarat haver colpejat a la nit, amb atacs aeris, la casa d’Ismail Haniyeh, cap del Buró Polític de Hamàs. L’habitatge seria “utilitzat com a infraestructura del terror i sovint albergava reunions de líders de Hamàs per dirigir atacs contra civils i militars israelians”.

Et recomanem