El diumenge 16 de juny passat, va tenir lloc, a la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat, la Trobada Diocesana de final de curs. Va ser-ne tot un èxit. Entre les diverses intervencions i projeccions de vídeos, va intervenir-hi la delegada d’Apostolat Seglar, Mercè Lajara, per parlar-nos del Jubileu de 2025.

El 24 de desembre de 2024 tindrà lloc, a tota l’Església, l’inici del Jubileu, i es clourà el 14 de desembre del 2025. El més conegut actualment és el lema triat: Pelegrins d’esperança, que ens fa descobrir com n’és d’important que ens impliquem des de la pregària, la lectura, la reflexió i el compromís per tal d’experimentar que “l’esperança en Déu no defrauda”.

Se’ns proposa un temps de pelegrinatge, oració, penediment i obres de misericòrdia. Per viure aquest esdeveniment el Papa ens demana que es coneguin més els documents del Concili Vaticà II que han estat i són encara determinants per a l’Església. Demana, a més, que el 2024 sigui un any d’oració a totes les comunitats catòliques. Seguint les seves indicacions, el Dicasteri per a l’Evangelització ha creat un quadern que porta per títol Apuntes para la oración.

Per aprofundir en el sentit del Jubileu del 2025 tenim la Butlla papal. La seva lectura, reflexió i el seu treball en els grups de fe poden ser una bona preparació per al Jubileu i per alimentar la virtut de l’esperança cristiana en la nostra vida que ens ajudi a evitar que caiguem en el derrotisme o la indiferència.

Aquesta exposició acabava escoltant alguns dels pensaments que presenta a la Butlla del Jubileu del 2025 el Papa Francesc.

A la nostra diòcesi anirem difonent els materials i concretant les indicacions del Papa a través de la pàgina web de la delegació d’Evangelització i Apostolat Seglar i la resta de canals de difusió.


Els anys sants es basen en la tradició bíblica de l’any jubilar de descans, perdó i renovació. Recordem Levític 25, 10: “Declareu sant l’any que fa cinquanta i proclameu la llibertat a tots els habitants del país. Serà per vosaltres any jubilar; cada un de vosaltres recobrarà la seva propietat i retornarà a la seva família”. I també en l’Evangeli de Lluc al capítol 4. «L’Esperit del Senyor reposa sobre meu, perquè ell m’ha ungit. M’ha enviat a portar la bona nova als pobres, a proclamar als captius la llibertat i als cecs el retorn de la llum, a posar en llibertat els oprimits, a proclamar l’any de gràcia del Senyor».

El papa Bonifaci VIII va ser qui declarà el primer Any Sant el 1300. Actualment se celebren cada 25 anys.

Et recomanem