Reconquerim el dret a l'habitatge!

Data: 12 / març / 2013
Debat apassionant a la taula rodona realitzada a Vilafranca del Penedès

Més de 180 persones es van aplegar el passat 6 de març a Vilafranca del Penedès amb motiu de la taula rodona organitzada per l’Equip de Pastoral Obrera i les parròquies de la ciutat, la vuitena dins del cicle “Atents al món en temps de crisi”.

El tema tractat va ser el de l’habitatge i hi van prendre part el bisbe Agustí Cortés, Carme Trilla (cap d’Acció Social de Càritas de Barcelona), Joan Batlle (Director de Programes Socials de l’Habitatge de la Generalitat), Gemma Campos (representant de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Alt Penedès) i Joan Torrents (de Càritas de Vilafranca). Va moderar el debat, Raquel Avilés, treballadora social.

Es posà l’accent en el fet que l’habitatge mai no ha estat un dret reconegut a la pràctica, tot i el que diu la Constitució; s’expressà l’angoixa de les famílies sense recursos econòmics i desnonades per no pagar la hipoteca o el lloguer, i, enmig d’un apassionat debat, s’analitzaren i reivindicaren mesures polítiques, econòmiques i socials amb efectes retroactius per a les famílies afectades.
El bisbe Agustí insistí en el compromís dels cristians per la justícia i en la Doctrina Social de l’Església.