Cloenda de la Visita Pastoral a l'Arxiprestat de Bruguers

Data: 4 / març / 2013
Dissabte 9 de març, a les 19.00, a la Parròquia de Sant Joan de Viladecans

El proper dissabte 9 de març les parròquies de l’Arxiprestat de Bruguers estan convocades per a l’acte de cloenda de la visita pastoral que el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés Soriano, va començar el passat 19 de gener. A les 19.00h se celebrarà l’eucaristia, presidida pel bisbe Agustí i concelebrada pel vicari episcopal, Mn. Antoni Roca, l’arxiprest, Mn. Lluís Portabella, i altres preveres i diaques de l’arxiprestat. Al final de la celebració es presentarà el document de conclusions de la visita pastoral, que serà una eina per a la vida i el treball de les diferents comunitats cristianes.

Al llarg d’aquests gairebé dos mesos s’han portat a terme tot un seguit de reunions, trobades i actes que han permès al Sr. Bisbe Agustí Cortés conèixer in situ la realitat eclesial i social d’aquesta zona que comprèn les poblacions de Begues, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans, és a dir, 6 municipis de la comarca del Baix Llobregat.

Pel que fa a la realitat social, destaquem que el bisbe Agustí s’ha reunit amb tots els alcaldes dels diversos ajuntaments del territori, ha visitat la caserna de la Guàrdia Civil de Gavà, diverses residències de gent gran, escoles, etc.

I quant a la realitat eclesial, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat s’ha reunit amb cadascun dels preveres que atenen pastoralment les 12 parròquies del territori; amb els consells pastorals parroquials, que tenen la missió de coordinar els diversos àmbits pastorals de les comunitats cristianes; s’ha trobat amb els equips de voluntaris de Càritas, els grups de joves, els i les catequistes, les persones que treballen en la pastoral familiar, els animadors de la litúrgia i altres grups d’església. Ha visitat també diverses comunitats religioses presents a l’arxiprestat.
Especialment interessant les ocasions de diàleg de tu a tu que s’han propiciat a les assemblees parroquials que han tingut lloc a cada parròquia. Han estat moments d’escolta dels laics i d’intercanvi molt propers, per compartir els reptes pastorals que es constaten a l’arxiprestat i intuir conjuntament les possibles solucions.