Un sostre per a tothom

Data: 17 / desembre / 2012
Nova aportació de la campanya de Càritas i Pastoral Obrera

En el marc de la campanya "Per un habitatge digne" encetada el mes passat per l'Equip de Pastoral Obrera de la diòcesi i Càritas, s'ha llançat una nova proposta de sensibilització vers la problemàtica social de les persones sense llar o en risc de perdre-la:
el retallable d'una casa per muntar-la i tenir-la a casa, per exemple, amb la decoració nadalenca, que ens ajudi a tenir present aquesta realitat social, tan semblant a la viscuda per la família de Jesús al moment del seu naixement.
El retallable bé acompanyat d'un material de reflexió i pregària.

L'Equip de Pastoral Obrera ho explica en la comunicació que trobeu més avall.
Per a més informació podeu consultar aquesta notícia ja publicada en el web.

Benvolguts amics i amigues,

Des de l’Equip de Pastoral Obrera i des de Càritas del bisbat de Sant Feliu de Llobregat us fem arribar aquest senyal de Nadal. No és simplement una felicitació. És una petit gest simbòlic. És un record per a la nostra consciència. És una invitació a l’acció i a la solidaritat, començant per ser tots plegats més sensibles a un dels grans problemes d’aquest temps.

Hi ha molta gent que no té sostre, que està perdent la seva casa, que han d’anar a viure amuntegats i amb l’ànsia d’acabar al carrer, i endeutats per sempre. És una situació molt de Nadal, Jesús nasqué fora d’una llar perquè els seus pares “no havien trobat lloc a l’hostal” (Lluc 2,7). Enguany volem recordar especialment tota la gent que està patint per aquesta raó.

Per això us enviem aquest retallable d’una casa perquè tinguem a prop, a la vista i al cor, aquesta gran necessitat. La podem muntar molt fàcilment i posar-la al nostres pessebres, o en aquella ambienzactació nadalenca de casa nostra, a la cambra o a la vista de tots.

Adjuntem també unes pregàries. Ens poden ajudar a fer una estona de vetlla, personalment o en grup, encomanant tota la gent que es troba que la seva vida és una “vetlla al ras” (Lluc 2,8) de les dificultats i de la crisi.

I us desitgem un bon Nadal i un 2013 tan solidari com en siguem capaços i us agrairem que, si aquesta petita iniciativa us agrada, en feu difusió. Gràcies per tot!

Josep Maria Domingo, Miquel Àngel Jiménez, Pere Pujol, Alba Ribas, Mercè Solé i Ramiro Vega