Experiència d'estiu: ENS CASEM!!!

Data: 28 / juliol / 2012
L'Alba i el Xavier, dos militants de la JOC comparteixen amb nosaltres el seu casament. Felicitats!!!

Som l’Alba i el Xavi, militants de la JOC del Bisbat de Sant Feliu. Ja fa més d’un any decidíem casar-nos i aquest 28 de juliol va ser el dia tan esperat.
Des que ens coneixem i especialment aquest any de preparació, ha sigut un temps de parlar molt intensament, de compartir, d’elaborar i reelaborar el nostre projecte de parella, parlant i decidint per on i per qui passarà el nostre compromís cristià…
La primera lectura que vam escollir per la celebració, 1Co 13, 1-13, ens va ajudar molt en això. Quan la treballàvem posàvem Xavi i desprès Alba on diríem amor… i així ens anàvem qüestionant i animant a ser i a estar més a prop de l’amor de Déu. Així que ens hem estat preguntant si l’Alba i el Xavi són realment pacients, són bons, no envegen, no són presumits ni orgullosos, ni egoistes, ni, ni, ni… Ens adonem del camí tan gran que hem de fer, i ens esperança molt saber que caminarem sempre junts. Aquestes preguntes ens les seguim fent constantment... pensem que mai hem de deixar de preguntar-nos-ho. Ens adonem la gran responsabilitat que tenim un amb l’altre.
Hem descobert que junts tenim una missió divina: missió d’anar construint una casa oberta a tothom, que sigui acollidora, on tothom pugui trobar el seu espai; és potenciar-nos com a matrimoni, que la gent trobi en nosaltres persones de confiança amb qui poden comptar; junts tenim la missió de potenciar-nos per ajudar-nos a ser una mica millors cada dia com a militants obrers-cristians en aquest món amb tant patiment i injustícia en el nostre entorn. Confiem que la nostra missió divina, junt amb els nostres companys i companyes serà, potser minoritària, però segur que significativa. Volem que les nostres vides siguin juntes estímul d’alegria i d’esperança per les persones que estan amb nosaltres i que el nostre amor sigui senyal de la presència de Déu entre les dones i els homes.
La cançó d’entrada que vam escollir és una que vam composar nosaltres mateixos; es deia: “Junts som més que dos”, i és que hem descobert i cada dia ho corroborem que els nostres projectes junts prenen més força i sentit, junts hem après què és estimar i com volem estimar, hem descobert la força que junts tenim en tot, hem descobert que junts som realment més que dos.
Finalment acabem amb aquesta breu acció de gràcies amb la que també acabàvem la celebració: Gràcies a tu, Jesús. Gràcies per haver-nos fet trobar en el camí. Per acompanyar-nos dia a dia i pel testimoni tan gran que ens has deixat. Gràcies per no abandonar-nos en la nostra militància i en el viatge. Gràcies perquè et sentim més a prop nostre que mai, perquè ens encoratges a dur una vida plena de Fe i esperança on l’amor sigui sempre el centre de la nostra vida. Gràcies perquè si junts som més que dos és perquè tu sempre hi ets. Gràcies!

Alba i Xavier - Martorell