Acompanyar en la soledat

Data: 26 / novembre / 2019
La Trobada de visitadors voluntaris de la Pastoral de la Salut va tenir lloc dissabte 23 de novembre

El bisbe Agustí Cortés va donar la benvinguda a la Casa de l´Església en aquesta trobada convocada per la Delegació de Pastoral de la Salut. Per a introduir el tema de la soledat, va parlar del seu significat, tant sigui com a “valor” que com a “malaltia social”. En aquest sentit subratllava que cal trencar la soledat dels qui pateixen i, per altra part, va recordar que Déu no és un déu solitari: són tres persones.

Després de la pregària conduïda per la Gna. Montserrat Vidal, de la congregació de la Caritat de Sta. Anna, la Sra. Itziar Riera, psicòloga clínica de l´Equip d´Atenció Psicosocial (EAPS), del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat, va donar la conferència “Com acompanyar en la soledat?”. Va ressaltar la importància de la compassió, de la presència, de l´acollida i de mantenir una relació humanitzadora, així com la necessitat de cultivar la pròpia espiritualitat per poder acompanyar.

Per primera vegada en aquesta jornada es va fer un treball en petits grups per comentar la relació entre visitadors i els malalts: Què ajuda i què molesta en la relació amb el malalt? Per introduir el diàleg es van veure primer fragments de tres pel·lícules: Elegir un amor (1991); En estado crítico (1997) i Siempre Alice (2014).

Finalment es van donar informacions sobre les properes activitats formatives de la Pastoral de la Salut i la programació de les activitats diocesanes.