Ordenació diaconal

Data: 18 / novembre / 2019
De Javier González, membre dels Focolars i extreballador de la cúria

Dissabte passat, 16 de novembre, a les 20h va tenir lloc a la Catedral de Sant Llorenç l’ordenació diaconal de F. Javier González Álvarez, de mans del bisbe Agustí Cortés. El seu recorregut vers el presbiterat és una mica particular. De fet, la seva admissió als ordes va tenir lloc el 21 de setembre d’enguany, a la capella de la Casa de l’Església, i el 4 d’octubre, va ser instituït lector i acòlit allà mateix. Com és possible aquest itinerari “llampec”?

El Javier és membre del Moviment dels Focolars com a laic consagrat a Déu des de fa 34 anys i viu en una de les comunitats de vida en comú anomenades precisament així, “focolar”. Com una crida successiva, madura la seva vocació sacerdotal fruit d’un discerniment personal i col·lectiu a l’intern del Moviment. Un cop el Javier ha conclòs els estudis de Teologia a la Pontifícia Universitat de Comilles, ara s’ha concretat aquest tram final fins vers el presbiterat.
I per què al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat? La vinculació amb la nostra diòcesi és afectiva i ho ha estat també laboral: el Javier va treballar a l’Administració Econòmica de la cúria diocesana durant 5 anys, dels 10 que va viure al focolar existent a Barcelona. Aquests vincles li han portat a demanar-li al bisbe Agustí que sigui ell a ordenar-lo prevere, amb la possibilitat d’exercir després el seu ministeri eclesial a disposició del Moviment dels Focolars i de l’Església Universal.

La celebració del dissabte es va caracteritzar per la seva senzillesa, dins la solemnitat dels ritus d’una ordenació diaconal, i per l’acompanyament d’una cinquantena de persones de la comunitat dels Focolars de diversos indrets de Catalunya, que van fer-se presents a la Catedral de Sant Llorenç. El bisbe Agustí, durant l’homilia, va subratllar la dimensió de servei que comporta el diaconat, però no tant pels “serveis” determinats que un, com a diaca, pot fer, sinó pel fet mateix de ser “servidor”. En certa manera l’ordenació del Javier ha resultat per a ell la concreció institucional d’una experiència de servei als altres que ell ja vivia.