Viure el pluralisme com a cristians

Data: 16 / maig / 2019
48a Jornada Nacional del Moviment de Cristians de Pobles i Comarques

Diumenge passat, dia 12 de maig, Sant Sadurní d’Anoia acollí la 48a Jornada Nacional del Moviment de Cristians de Pobles i Comarques. Es tracta de grups de revisió de vida de diverses comarques de Catalunya coordinats entre ells i amb el compromís de viure l’Evangeli enmig dels seus pobles i de ser-hi presents activament .
En aquest curs, s’ha treballat sobre aquest tema: “Viure en el pluralisme com a cristians” i va ser l’eix de tota la jornada, desenvolupada a la parròquia de Sant Sadurní. L’acte central del matí fou l’aportació de Mn. Manel Pousa i la Gna Llum Delàs sobre el tema de reflexió del curs. Des del seu testimoni en els àmbits de marginació, pobresa i presons ajudaren a il·luminar el compromís cristià en ambients diversos i plurals.
Després del dinar –un bon arròs molt aplaudit-, a la tarda, visita al Castell de Subirats, i allà mateix, a l’església de Sant Pere, celebració de l’eucaristia, presidida pel bisbe Agustí Cortés. En acabar, el Penedès ha traspassat el relleu a la diòcesi de Lleida per a la celebració de la 49a Jornada Nacional, l’any 2020.