La Paraula, ben a prop de tothom

Data: 4 / desembre / 2018
Crònica en flaixos de la 3a Setmana de la Bíblia

La Setmana de la Bíblia ha aplegat per tercer any un seguit d’iniciatives per donar centralitat a les Sagrades Escriptures. El lema d’enguany, que era el verset del llibre del Deuteronomi “La Paraula és molt a prop teu” ha motivat les diverses activitats realitzades a Pallejà, Sant Feliu, Gavà, Vilafranca, etc. Heus ací algunes pinzellades d’aquestes dues últimes poblacions.

A la rectoria de la Parròquia de Sant Pere de Gavà, el dilluns 26 de novembre es va realitzar una celebració ecumènica de la Paraula, amb el lema d’aquest any: “La Paraula és molt a prop teu” (Dt 30,14) i fent la relació amb el text de Felip i l’eunuc (Ac 8, 26-40).
Es va fer una pregària inicial dirigida pel pastor Miquel Garcia. La introducció al lema va ser una reflexió de Lluis Brull (evangèlic), després es van fer reflexions entorn dels texts bíblics i es van compartir experiències personals. Es va acabar amb una pregària final conduïda pel Mn. Xavier Artigas DP. Van assistir-hi persones de les esglésies evangèliques i catòliques, amb un clima molt acollidor que permet establir aquest diàleg ecumènic. Iniciatives com aquesta són una manera senzilla d’estudiar la Bíblia en grup, faciliten que cada persona pugui descobrir i experimentar Déu, i sobretot fer-nos ens fan conscients que tots som seguidors de Jesucrist i tenim un lloc on poder compartir la fe.

Dimarts 27 de novembre es va fer a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès una Pregària - Celebració a partir de la Paraula de Déu. L'acte va ser organitzat pel grup bíblic que es reuneix quinzenalment a la parròquia, i que durant aquest curs està estudiant el llibre del Gènesi. Unes 40 persones van fer-se presents a la capella del Santíssim, ambientada per a l'ocasió. La pregària va ser una "lectio divina" del text Gènesi 37,17-27, i va comptar amb moments de comentari, pregàries en veu alta, silenci, i també la pregària de diversos salms. Aprofitant aquest acte, es va inaugurar a la capella del Santíssim de la basílica un lloc de la Paraula, on restarà exposat el leccionari de cara al poble sempre que no hi hagi la celebració de l’Eucaristia.