El proper diumenge, 24 de juliol, se celebra la II Jornada dels Avis i de les Persones grans i el Papa Francesc ens convida a prendre consciència de la seva rellevància en les nostres comunitats i no com una cosa episòdica, sinó estructural. Per aquesta ocasió, ha escrit un missatge titulat “Encara donaran fruit a la vellesa” (Sl 92,15), en el qual insisteix en la importància de la presència dels ancians a la nostra societat, i per tant, de la necessitat de posar les bases d’una pastoral a llarg termini, que ens comprometrà durant dècades.

Amb motiu d’aquesta jornada, l’Església concedeix indulgència plenària als ancians que participin a les litúrgies celebrades amb motiu de la Jornada, presencialment o a través dels mitjans de comunicació, i a tots aquells que, en els dies immediatament anteriors o posteriors a la Jornada visitin un ancià que estigui sol. Això està en sintonia amb el que escriu també el papa en el seu missatge, és a dir, que aquest tipus de visita és una obra de misericòrdia del nostre temps.

El Dicasteri pels laics, la família i la vida han elaborat un kit pastoral amb instruccions per a la celebració de la jornada. Consisteix en el missatge del Sant Pare per a la jornada, la pregària oficial i les catequesis dels dimecres del Papa sobre la vellesa. Aquests textos van acompanyats d’alguns suggeriments pastorals i litúrgics.

Aquesta jornada s’esdevé en proximitat a la festa de sant Joaquim i santa Anna, avis de Jesús, i en el mes de juliol 2022, en què la intenció de pregària del papa, difosa a través del popular “Vídeo del papa”, es focalitza precisament en la figura dels avis.

Et recomanem