Com enfocar la catequesi en temps de pandèmia.

Prenent com a referència la paràbola de Mateu 13, 31-32, l’equip de la Delegació de catequesi en aquest curs 2020-2021 fa la proposta de fer “germinar als cors llavors de mostassa” en la catequesi d’infants.

La delegada diocesana, Isabel Campany, ho explica amb aquestes paraules: “Amb confiança, posem la nostra esperança en Déu que mai no s’oblida de cap dels seus fills. Confiança també en els germans que pateixen i lluiten per a trobar remei a situacions de dolor i malaltia, i amb una fe de vegades petita però que el Senyor cuida i alimenta amb la seva paraula i l’amor que sentim ben viu en el nostre cor”.

Amb responsabilitat, creativitat i dins de les possibilitats de les actuals circumstàncies, s’estan engegant les activitats catequètiques a les diverses parròquies de la diòcesi. Un enfocament que va prenent relleu és el d’incloure els pares i mares en el procés de formació. Un exemple n’és el projecte començat a la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç, a Sant Feliu de Llobregat. Es diu Catefamily i vol implicar les famílies en la formació cristiana i el creixement en la fe dels mateixos pares, dels fills i dels catequistes que els acompanyen, en un camí conjunt on queda integrada la formació cristiana i la litúrgia, ja que les sessions es realitzen en dissabte tarda, acabant amb la participació a l’eucaristia parroquial.